dinsdag 16 januari 2018

Cowel MIPCOM Persoonlijkheid van het Jaar

Simon Cowell wordt in oktober benoemd tot MIPCOM Persoonlijkheid van het Jaar. De tv-, film- en muziekproducent annex platenbaas verwierf bekendheid als jurylid en bedenker van talentenjachten Got Talent en The X Factor. Cowell zal op 13 oktober de keynote speech houden in het Palais des Festivals van Cannes.

Het format van Got Talent is dit jaar april door het Guiness Book of Records Persoonlijkheid van het Jaar uitgeroepen tot ’s werelds meest succesvolle reality tv-format. Cowells bedrijf Syco Entertainment maakt de Got Talent-programma’s in coproductie met FremantleMedia. Inmiddels is de show in 193 landen te zien. De Amerikaanse versie was goed voor een Emmy-nominatie en is het best scorende zomerprogramma sinds de start in 2006. Inmiddels is America’s Got Talent aan het negende seizoen begonnen.

Van The X Factor worden nu wereldwijd 49 versies gemaakt, sinds de Engelse start in 2004. In 2002 werd Cowell hoofd-jurylid van American Idol. Hetzelfde deed hij een drietal jaren voor de Amerikaanse X Factor, om dit jaar weer plaats te nemen in de Engelse versie, die in augustus van start gaat.

Bron: Reed MIDEM/Broadcast Magazine

Bericht delen