Cornald Maas en Sander Lantinga verzorgen commentaar Eurovisie Songfestival
donderdag 8 april 2021

Cornald Maas en Sander Lantinga verzorgen commentaar Eurovisie Songfestival

Cornald Maas en Sander Lantinga gaan in mei het Eurovisie Songfestival voorzien van commentaar voor de Nederlandse kijker.

Zij zijn te horen tijdens de halve finales op 18 en 20 mei en de finale op 22 mei in Rotterdam Ahoy.

Cornald Maas is al sinds 1993 professioneel betrokken bij het Eurovisie Songfestival. Vanaf 2004 verzorgt hij het commentaar. Maas: “Ik kijk er naar uit om het commentaar in de uitzendingen met Sander te verzorgen, temeer door zijn muzikale know how en humor. Sander heeft nooit zijn liefde voor het Eurovisie Songfestival onder stoelen of banken gestoken, wat ik uiteraard erg waardeer.”

Sander Lantinga maakt sinds 2019 deel uit van de selectiecommissie van AVROTROS, waar ook Cornald al jaren lid van is. Dit jaar verzorgt de Radio 538-dj voor het eerst het commentaar bij het Eurovisie Songfestival. Lantinga: “Mensen in mijn omgeving hebben mij wel eens gevraagd of ik ooit het festival zou willen presenteren. Ik ben tenslotte groot fan. Mijn antwoord was dan altijd dat ik liever het commentaar zou willen doen. Ik voel me dus enorm vereerd. Zeker omdat dit jaar het festival in Nederland wordt georganiseerd en het eenmalig is, vind ik dit het leukste vakantiebaantje ooit. Voor Cornald ook fijn dat ik hem onder mijn hoede kan nemen om hem alle ins en outs van het Songfestival mee te geven, haha.”

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen