dinsdag 16 januari 2018

Conflict rond RTV Amstelveen beëindigd

Het conflict bij de lokale radio- en televisieomroep RTV Amstelveen liep maandag nog hoog op. Maandagmiddag is politie ingezet, toen hoofdredacteur Peter Leemeijer van RTVA, wiens contract eind vorig jaar werd opgezegd, weigerde het omroeppand te verlaten.

Leden van het Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO) van de zender wilden hem – met behulp van  een aantal agenten – weghalen, maar Leemeijer weigerde ook onder politiedruk op te stappen. De redacties van de zender staan achter Leemeijer en zegden maandag via een uitgezonden persbericht het vertrouwen op in het bestuur. Zij vinden dat Leemeijer moet blijven. In een nieuwe, maar nog niet openbaar gemaakte visie van het relatief jonge bestuur zou geen plaats meer zijn voor Leemeijer. Maar volgens de hoofredacteur werd die opzegging later weer ingetrokken, iets dat door het bestuur wordt ontkend.

Dinsdag is het conflict tot een einde gekomen. Voorzitter van PBO Nico van Boxtel:  “Een delegatie van Programma Beleidsbepalend Orgaan (PBO) van RTV Amstelveen heeft, vergezeld van de voorzitter van het bestuur van de omroep, vandaag mede dankzij interventie van de buurtregisseur op een rustige wijze ook het feitelijk vertrek van de hoofdredacteur bij de omroep kunnen afwikkelen.”

Van Boxtel benadrukt het begrip van PBO voor de emotionele reacties op de genomen besluiten en richt zich nu op het herstel van vertrouwen bij de medewerkers van RTVA.

Bron:  Amstelland Dichtbij/Broadcast Magazine

Bericht delen