woensdag 17 januari 2018

Conflict FOX Sports en tv-aanbieders

De televisiekijker dreigt de dupe te worden van een machtsstrijd tussen FOX Sports en de telecomaanbieders. Het Amerikaanse mediabedrijf wil dat de telecombedrijven FOX Sports 1 aan het basispakket toevoegen. Zij moeten daarvoor 2 euro per maand per aansluiting afdragen.

De meeste aanbieders weigeren dit echter, omdat de deal zou leiden tot prijsverhogingen voor alle abonnees. Alleen Vodafone heeft tot dusver ingestemd. Momenteel kijkt minder dan 10 procent van de Nederlanders naar FOX Sports.

De kwestie is zo hoog opgelopen dat KPN naar de rechter is gestapt. De telecomaanbieder wil de zes FOX Sports-zenders als betaald pakket blijven aanbieden. Fox weigert dit zolang KPN niet akkoord gaat met één ’gratis’ zender. Het contract van KPN met FOX loopt al op 1 augustus af. Het telecombedrijf laat weten er alles aan te doen om te voorkomen dat voetballiefhebbers de start van het nieuwe seizoen, volgende week vrijdag, moeten missen.

Ook Tele2, Caiway en Delta hebben aflopende contracten. Zij zijn met KPN naar de ACM gestapt. Ze menen dat de eisen van FOX discriminerend zijn. Concurrent Ziggo hoeft namelijk de komende vier seizoenen niet te betalen voor een FOX Sports-kanaal in het basispakket omdat er nog een lopend contract is.

Bron: Telegraaf/Broadcast Magazine

Bericht delen