woensdag 17 januari 2018

Commotie over loonsverhoging Gerard Milo

PvdA-kamerlid John Kerstens wil dat de looncompensatie van directeur Gerard Milo van Omroep West wordt teruggedraaid. De regionale omroep schrapte de omstreden bonus van de topman, maar gaf hem in ruil daarvoor een loonsverhoging.

Nadat de bonus van Milo in 2014 tot commotie had geleid, schrapte Omroep West de prestatiebeloning. Gisteren meldde RTL Z dat Milo daarvoor werd gecompenseerd. Uit een gelekte brief van de commissarissen aan de directeur, blijkt dat hij een salarisverhoging ontving van 1000 euro bruto per maand.

Kamerlid Kerstens vindt dat de salarisverhoging moet worden teruggedraaid. “Ik zal de minister vragen hier een stokje voor te steken en om snel te komen met stevigere wetgeving om trucs als deze voor eens en altijd de pas af te snijden.”

Milo stuurde gisteren een mail aan zijn medewerkers, waarin hij de uitgelekte compensatie beschrijft als ‘een nieuwe poging mij en de omroep te beschadigen’. Hij schrijft: “Er is niets onwettig of onregelmatig aan mijn salaris, dat bovendien gewoon bij de Kamer van Koophandel op te vragen is.”

In de jaarstukken over 2015, die de Stichting Regionale Omroep West bij de Kamer van Koophandel deponeerde, ontbreken volgens RTL Z zijn beloningsgegevens. “De bezoldiging van de bestuurder is te herleiden tot één persoon en wordt derhalve niet toegelicht”, aldus de jaarrekening.

Bron: RTL Z/Broadcast Magazine

Bericht delen