dinsdag 16 januari 2018

Commissariaat geeft NOS 1,5 ton boete

Het Commissariaat voor de Media heeft de NOS drie boetes opgelegd voor het overtreden van de Mediawet in sportuitzendingen. In totaal moet er 150.000 euro worden betaald. Het zijn de eerste boetes voor de NOS in 10 jaar.

De NOS krijgt een boete van 50.000 euro voor het laten zien van niet toegestane reclame-uitingen rondom de uitzendingen van de Champions League 2010/2011. De sponsoren van de voetbalcompetitie zijn vier keer vertoond waar slechts twee keer was toegestaan.

Daar komen twee boetes van 50.000 euro bij voor overtredingen in De Avondetappe rond de Tour de France 2010. Eén is voor het in beeld brengen van een racefiets uit een prijzenpakket voor de kijkers en één voor het te wervend bespreken van een boek over Eddy Merckx.

Algemeen directeur Jan de Jong zegt dat er geen kwade opzet in het spel was. “We zoeken zelden of nooit de grenzen op en zijn geen ‘veelpleger’. Onze laatste boete dateert van 2001. Hiermee wordt in mijn ogen helemaal geen rekening gehouden, want we worden nu voor een paar kleine fouten aangeslagen voor anderhalve ton.”

De NOS tekent bezwaar aan tegen de boetes.

Bron: NOS

Bericht delen