Comedyserie TOON verkocht aan Amerika
woensdag 17 januari 2018

Comedyserie TOON verkocht aan Amerika

De Nederlandse comedyserie TOON van KPN Presenteert, die is genomineerd voor een TV-Beeld in de categorie beste script voor een dramaserie, is naast Duitsland nu ook verkocht aan Amerika.

Sony Pictures Television heeft de rechten gekocht voor de Verenigde Staten, maakte producent NewBe vandaag bekend. De serie gaat over Toon, een sociaal onhandige muzikant die in een klap beroemd wordt als een filmpje van hem viral gaat. Zelf wil hij dit helemaal niet, hij zit het liefst alleen thuis te gamen, maar dankzij de enthousiaste zangeres Nina en Toons ambitieuze zus Elise verdwaalt hij steeds verder in de hippe wereld van de dance.

Marnix Laurs, Directeur content van KPN: “TOON was de eerste serie die we brachten met KPN Presenteert. Het is mooi om te zien dat ons enthousiasme ook internationaal gedeeld wordt en dat de serie na Duitsland nu ook in de VS een remake gaat krijgen. Een uniek gegeven voor een Nederlandse comedyserie.”

De reeks ontving in Nederland veel lof van pers en publiek en momenteel is het tweede seizoen in de maak. TOON was de eerste exclusieve fictieserie die te zien was bij KPN Presenteert, het on demand platform van KPN. NewBe’s Creative Producer Jeroen Koopman over de verkoop: “We zijn trots dat we een deal hebben kunnen sluiten met een van de grootste dramaproducenten van de wereld. Dit sluit perfect aan bij de internationale ambities met NewBe.”

De eerste aflevering van TOON was 22 april 2016 voor het eerst te zien op KPN Presenteert, seizoen twee zal vanaf half mei te zien zijn. De serie is ontwikkeld door Beer ten Kate (regie & scenario), Dirk van Pelt (scenario) en Joep Vermolen, die tevens de rol van Toon speelt.

Bron: NewBe/KPN

 

Bericht delen