Column Film maakt dramaserie Ik weet wie je bent voor KRO-NCRV
donderdag 5 april 2018

Column Film maakt dramaserie Ik weet wie je bent voor KRO-NCRV

Deze maand zijn de opnamen gestart van de nieuwe Nederlandse dramaserie Ik weet wie je bent, die vanaf eind augustus te zien is op de zondagavond op NPO 3.

In deze 16-delige serie, onder regie van Hanro Smitsman (Vlucht HS13) en Thomas Korthals Altes (Petticoat), spelen onder andere Daan Schuurmans, Ariane Schluter, Sophie van Winden, Gaite Jansen, Alex Hendrickx, Jaap Spijkers, Ali Ben Horsting en Melody Klaver. Ik weet wie je bent is een remake van de succesvolle Spaanse serie Sé Quién Eres (I know who you are), het scenario is bewerkt door Maarten Lebens (Lijn 32, Voetbalmaffia).

Een verlaten weg midden in het bos. Aan zijn gescheurde kleding en gezicht vol schrammen en bloed is te zien dat hij een ongeluk heeft gehad. Maar de succesvolle strafrechtadvocaat Daniel Elias (Daan Schuurmans) kan zich volstrekt niet meer herinneren wie hij is en hoe hij daar terecht is gekomen.

Daniel runt samen met zijn vriend en zakenpartner Gabor de Heerdt (Ali Ben Horsting) een prestigieus advocatenkantoor. Daarnaast is hij docent aan de faculteit Rechten van de universiteit. Daniel is getrouwd met Alize Kasteel (Ariane Schluter), in het dagelijks leven rechter. Samen hebben ze twee kinderen: hun 19-jarige zoon Paul (Alex Hendrickx), die Daniel enorm bewondert, en hun gevoelige tienerdochter Juliette.

In het wrak van Daniels auto vindt de politie bloedsporen en de telefoon van zijn nichtje Anna van Leer (Gaite Jansen), die op die dezelfde nacht is verdwenen. Alles wijst naar Daniel als de belangrijkste verdachte in Anna’s verdwijning. Daniel moet een manier vinden om zijn onschuld te bewijzen, ook al weet hij zelf niet of hij nu schuldig is of niet.

Jochem de Jong, mediadirecteur KRO-NCRV: “De KRO-NCRV heeft met Nederlandse dramaseries als Penoza en Vlucht HS13 een stevige plek op de zondagavond op NPO 3. In die traditie zetten we dit najaar deze lijn door met onze nieuwe veelbelovende serie Ik weet wie je bent.”

Chantal van der Horst, producent Column Film: “Na een succesvolle samenwerking met KRO-NCRV bij Vlucht HS13 mogen we nu opnieuw een spannende serie maken. Ik verheug mij enorm op het eindresultaat en heb het volste vertrouwen in Hanro Smitsman, Thomas Korthals Altes en onze cast.”

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen