Coen Verbraak ‘erg verbaasd’ over uitspraken Mart Smeets in NTR-documentaire
woensdag 21 februari 2024

Coen Verbraak ‘erg verbaasd’ over uitspraken Mart Smeets in NTR-documentaire

Coen Verbraak was erg verbaasd over de reactie van Mart Smeets in de veelbesproken NTR-documentaire Buiten Beeld begin deze maand. De journalist en programmamaker laat weten geen excuses te hebben ontvangen van de voormalige NOS-presentator.

In de documentaire over de werkcultuur bij de NPO reageerde Smeets fel op vragen van Verbraak. Die gingen over een voorval waarbij hij presentatrice Aïcha Marghadi op de redactie van NOS Sport voor schut zou hebben gezet. De NTR liet na de commotie die ontstond over de uitlatingen van Smeets weten dat hij zijn excuses had aangeboden aan de makers van de documentaire.

“Ik heb hem niet zelf gesproken, hij stond op mijn voicemail of ik hem terug wilde bellen. Ik dacht: als je iets tegen me wil zeggen, dan bel je gewoon nog een keer, lijkt me”, zei Verbraak dinsdagavond in de talkshow Humberto. De presentator hoeft ook geen excuses. “Ik vind het veel belangrijker dat hij die vrouw excuses aanbiedt, Aïcha Marghadi. Daar gaat het volgens mij om.”

Verbraak was erg verbaasd dat Smeets zo reageerde toen hij hem naar het incident vroeg. “Dat begreep ik helemaal niet. Ik vond het ook niet zo verstandig van hem”, zegt hij. “Maar ja, hij is zoals hij is natuurlijk, Smeets.”

De voormalige NOS-presentator zei in de documentaire onder meer dat hij zich het voorval en de presentatrice niet meer kon herinneren. Ook kon hij het zich niet voorstellen, omdat hij juist “vrij hoffelijk” is tegenover vrouwen. Toen Verbraak bleef doorvragen, dreigde Smeets hem een “rode kaart” te geven als hij over het onderwerp zou doorgaan.

Bron: Nu.nl/BM
Foto: Lilian van Rooij/NTR

Bericht delen