Cinekid nomineert beste jeugdprogramma’s
woensdag 17 januari 2018

Cinekid nomineert beste jeugdprogramma’s

Cinekid heeft zes Nederlandstalige televisieprogramma’s genomineerd voor de Kinderkast vakjuryprijzen 2017. De prijzen worden jaarlijks uitgereikt tijdens het Cinekid Festival, dat dit keer plaatsvindt van 21 tot 28 oktober in Amsterdam. Er zijn twee categorieën: fictie en non-fictie. 

Dit jaar zijn er 56 televisieprogramma’s ingestuurd. De vakjury, bestaande uit Hesdy Lonwijk, Evelien Bosch, Niki Padidar, Joram Willink en Bodil de la Parra, selecteerde daaruit de genomineerden. Naast deze titels is de vakjury verantwoordelijk voor een shortlist van tv-programma’s die langs scholen in alle 12 provincies gaat. In dit traject stemmen meer dan 2000 kinderen op de geselecteerde producties. Het programma met de hoogste score wint vervolgens de publieksprijs.

CINEKID KINDERKAST NOMINATIES VAKJURY 2017:

Fictie

Kop op
Regie: Job, Joris & Marieke / Producent: Viking Film / VPRO

George & Paul
Regie: Erik Verkerk & Joost van den Bosch / Producent: Beast Animation & Pedri Animation BV / VTR & NTR

Zenith
Regie: Maurice Trouwborst & Tomas Kaan / Producent: Lemming Film / VPRO

 

Non-fictie

Ik ben Nederlander
Regie: Dirk Eijsbouts / Producent: voordeBUIS / NTR

Slagershart
Regie: Marijn Frank / Producent: Docmakers / KRO-NCRV

Hallo, ik heb kanker
Regie: Dirk-Jan van den Aardweg / Producent: EO / EO

Tijdens de prijsuitreiking op 27 oktober in de Westergasfabriek in Amsterdam maakt Cinekid de winnaars van de Kinderkast vakjury- en publieksprijzen bekend. Genre overstijgend wordt van de 56 inzendingen één productie beloond met de Gouden Cinekid Kinderkast. De winnaar van deze prijs ontvangt een geldbedrag van € 7.500.

Het Cinekid Festival presenteert ruim 60.000 kinderen en hun begeleiders bijzondere jeugdfilms, -documentaires en -televisie. Daarnaast is er een hoop te beleven in het MediaLab: de grootste digitale speeltuin van de wereld met de nieuwste games, mediakunst, virtual reality-installaties en workshops. Houd www.cinekid.nl in de gaten voor het laatste festivalnieuws.

Bron: Cinekid/BM

Bericht delen