woensdag 17 januari 2018

CINEKID in Beeld en Geluid

Cinekid neemt op 24 en 25 september intrek in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Met een aantal workshops en bijzondere installaties beleven kinderen van 4 tot 14 jaar een voorproefje op het landelijke Cinekid festival dat in oktober in Amsterdam wordt gehouden.

Beeld en Geluid en Cinekid zetten zich beiden al jarenlang in om kinderen mediawijs te maken, door ze op een inspirerende en actieve manier deel te laten nemen aan media en ze een bijdrage te laten leveren in de creatie ervan. Op 24 en 25 september is het Atrium van Beeld en Geluid omgetoverd tot een Cinekid broedplaats waar kinderen deel kunnen nemen aan workshops, zoals het maken van virtual reality-brilletjes, het creëren van een hologram en het toveren van muziek uit alledaagse voorwerpen. Daarnaast kunnen zij diverse interactieve installaties uitproberen.

Jan Müller, directeur Beeld en Geluid: “Wij zijn heel blij met de samenwerking met Cinekid, want kinderen staan centraal in ons museum. Wij hechten er veel waarde aan om onze jongste bezoekers op een inspirerende wijze door het medialandschap mee te nemen, waarbij ze ook zelf creatief aan de slag gaan. De workshops en de bijzondere installaties van Cinekid staan garant voor een fantastisch weekend waarin ervaren, leren en creëren centraal staan.”

Sannette Naeyé, directeur Cinekid: “We zijn enthousiast over de samenwerking met Beeld en Geluid. Het is hét instituut op gebied van Nederlands audiovisueel erfgoed met een verfrissende visie op educatie en de jeugd. Het is de start van een intensieve samenwerking. Daarnaast verheugen we ons op de terugkeer naar Hilversum, mediastad van Nederland.”

Cinekid zet zich al 30 jaar in om de productie van kwalitatieve media voor kinderen te stimuleren, om hen actief deel te laten nemen aan media en ze een bijdrage te laten leveren in de creatie hiervan. Met als doel de media-ontwikkeling van kinderen te begeleiden, hen met een kritische blik media te laten ervaren en hun wereldbeeld te verbreden. Cinekid organiseert jaarlijks in de herfstvakantie (15 t/m 21 oktober) het Cinekid Festival in de Westergasfabriek in Amsterdam en in ruim 30 filmtheaters door heel Nederland. Gedurende het jaar ontwikkelt de stichting tal van educatieve projecten voor scholen, musea en opvoeders.

Bron: Beeld en Geluid/Broadcast Magazine

Bericht delen