Chiel van Koldenhoven verlaat NOS en wordt Formule 1-verslaggever bij Viaplay
maandag 13 februari 2023

Chiel van Koldenhoven verlaat NOS en wordt Formule 1-verslaggever bij Viaplay

Chiel van Koldenhoven gaat aan de slag bij Viaplay, waar hij de pitreporter wordt bij Formule 1-races. De 28-jarige Van Koldenhoven komt over van de NOS.

Van Koldenhoven volgt bij Viaplay Stéphane Kox op, die afgelopen seizoen de interviews en achtergrondverhalen op locatie verzorgde. Zij maakte begin dit jaar al bekend na een seizoen te stoppen bij Viaplay. In 2022 kreeg Viaplay de uitzendrechten van de Formule 1 in handen, eerder waren de races te zien bij Ziggo Sport.

De afgelopen jaren deed Van Koldenhoven voor de NOS ook al verslag van de Formule 1, al was hij toen bij de meeste races niet aanwezig. Hij volgde voor de NOS ook het Nederlands elftal. Van Koldenhoven was onder meer verantwoordelijk voor de vlog In het spoor van Oranje, die te zien is op YouTube. In 2021 werd hij uitgeroepen tot Sportjournalistiek Talent van het Jaar.

Van Koldenhoven is uiteraard blij met zijn overstap. “Na mooie en leerzame jaren bij de NOS, waar ik verslag mocht doen van onder meer Formule 1, het WK voetbal en de Olympische Spelen, kijk ik enorm uit naar dit nieuwe avontuur bij Viaplay”, zegt hij in een persbericht van Viaplay.

Marco Zwaneveld, Head of Sports Viaplay Nederland, is lovend over de “bevlogenheid en passie” van Van Koldenhoven. “Het is aan Chiel om zijn verwondering en ervaringen over te brengen aan de fans.”

Het Formule 1-seizoen begint in het weekend van 3 tot en met 5 maart met de Grand Prix van Bahrein. Op 27 augustus wordt de Grand Prix van Nederland verreden.

Bron: Nu.nl/BM
Foto: Bart van der Putten/Viaplay

Bericht delen