Charlotte Waaijers tweede NOS-correspondent Berlijn
maandag 19 juli 2021

Charlotte Waaijers tweede NOS-correspondent Berlijn

Charlotte Waaijers is de nieuwe NOS-correspondent in Berlijn. Zij wordt daar de rechterhand van Wouter Zwart en volgt in die functie Judith van de Hulsbeek op, die weer terugkeert naar Nederland. Charlotte begint per 1 september, een kleine maand voor de Bondsdagverkiezingen.

Charlotte Waaijers (33) werkt sinds 2014 voor de NOS, eerst als redacteur economie, de afgelopen jaren vooral als economieverslaggever voor de radio. Ook is ze mede-presentator van NOS-podcast Poen. Eerder werkte ze onder andere voor het Financieele Dagblad en schreef ze onderzoeksverhalen voor Follow the Money en De Groene Amsterdammer.

Plaatsvervangend chef Buitenland Adrian Roling: “Met Charlotte krijgen we er een talentvolle en veelzijdige journalist bij op een post die de komende jaren op vele manieren de toon zal zetten. Op het gebied van verduurzaming bijvoorbeeld, maar ook voor wat betreft migratie, sociale ongelijkheid en de democratische rechtsstaat zal Duitsland de Europese richting blijven bepalen.”

Charlotte Waaijers: “Nog net voor de Bondsdagverkiezingen kan ik naar Duitsland; bijzonder om daar als journalist op zo’n belangrijk moment te kunnen zijn. Ik kijk ernaar uit om van dichtbij te zien in hoeverre Duitsland verandert nadat Merkel afscheid heeft genomen.”

Bron: NOS/BM

Bericht delen