Charlotte Nijs presenteert EenVandaag Opiniepanel
vrijdag 4 november 2022

Charlotte Nijs presenteert EenVandaag Opiniepanel

Charlotte Nijs (34) wordt het nieuwe gezicht van het EenVandaag Opiniepanel. Zij gaat vanaf 19 december aan de slag en is daarmee een belangrijke aanwinst voor EenVandaag en AVROTROS.

Het EenVandaag Opiniepanel heeft 80.000 leden, bestaat 18 jaar en doet wekelijks onderzoek naar belangrijke kwesties die maatschappelijk en politiek spelen.

Hoofdredacteur René van Brakel: “Met Charlotte is ons team weer op volle sterkte en krijgen de leden van het EenVandaag Opiniepanel een ambassadeur van formaat. Ze is gepokt en gemazeld in de journalistiek, heeft haar werk in het hart van de samenleving gedaan en weet als geen ander welke vragen en zorgen leven in de maatschappij.”

De journaliste werkte jarenlang als parlementair verslaggever voor het programma Hart van Nederland in Den Haag. Na haar studie aan de School voor Journalistiek werkte ze eerder bij Nu.nl en BNNVARA. “Wat geweldig dat ik als presentator van het EenVandaag Opiniepanel aan de slag mag. Het is voor mij de ideale combinatie van journalistiek en politiek waarbij ik het geluid uit de samenleving kan laten horen. Ik heb veel zin om te beginnen”, aldus Charlotte.

Vanaf december zal ze met het team onderzoek doen naar actuele kwesties in het leven van panelleden, een peilstok recht in de samenleving. Van Brakel: “In tijden van crises en een groeiende kloof tussen delen van de samenleving en de politiek is goed doorgronden wat er echt gebeurt in de levens van Nederlanders belangrijker dan ooit. Daarover willen we duidelijke en relevante informatie brengen in ons programma.”

Joyce Boverhuis blijft ook verbonden aan het panel als presentator en complementeert met Charlotte het team dat al jarenlang succesvol en inhoudelijk bijdraagt aan het actualiteitenprogramma EenVandaag.

Bron: AVROTROS/BM
Foto: Elvin Boer/AVROTROS

Bericht delen