woensdag 17 januari 2018

Chaos bij uitreiking Oscar voor beste film

De Oscar-uitreiking is zondagnacht nogal chaotisch verlopen. De Oscar voor de beste film blijkt toch naar Moonlight te gaan. Een paar momenten daarvoor kondigde Warren Beaty nog aan dat La La Land de Oscar kreeg. Verwarring alom dus bij het uitreiken van de belangrijkste Oscar. 

“Het was krankzinnig. Dit is echt nog nooit gebeurd in de 89 jaar dat de Oscars zijn uitgereikt”, zegt filmjournalist Robbert Blokland. “De hele cast en crew van La La Land stond al op het podium. De regisseur was al bezig aan zijn dankwoord. En toen bleek er ineens een fout te zijn gemaakt. Ze zijn daarop boos de zaal uit gestormd. Op Twitter zijn ze ook zeer ontstemd.”

In aanloop naar de avond werd al geprotesteerd tegen president Trump. De uitreiking begon ook al direct politiek. “Cabaretier Jimmy Kimmel begon zijn openingsverhaal. Daarin verwees hij meteen meerdere keren naar Trump. Hij begon serieus en begon politiek correct. Hij wees erop dat er miljoenen mensen keken naar de uitzending.”

Maar het duurde niet lang tot hij ook uithaalde naar Trump. Hij verwees naar de uitreiking van de Oscars vorig jaar, toen alleen witte mensen genomineerd waren. “Ik wil president Trump bedanken. Weet je nog dat het er vorig jaar op leek dat de Oscars racistisch waren?”, zei Kimmel.

Bron: NOS/BM

Bericht delen