Champions League nog drie jaar bij Veronica
vrijdag 18 mei 2018

Champions League nog drie jaar bij Veronica

Talpa TV heeft voor nog eens drie jaar de rechten gekocht van de Champions League. Dat betekent dat de wedstrijden van het belangrijkste clubvoetbaltoernooi van Europa de komende seizoenen op Veronica te zien blijven. Hoeveel Talpa betaalt voor de rechten is niet bekendgemaakt.

Een eerdere biedingsprocedure in december liep op niets uit, omdat de biedingen te laag waren. De afgelopen drie seizoenen bezat SBS de rechten van de Champions League. Het eerste jaar werd het toernooi uitgezonden op SBS6, de afgelopen twee seizoenen bij Veronica. John de Mol nam in juli vorig jaar met Talpa het televisiebedrijf SBS volledig over van uitgever Sanoma. Online zond Sanoma-titel NU.nl de Champions League de afgelopen drie jaar uit. Waar de live streams en samenvattingen de komende seizoenen online te zien zijn, is nog niet bekend.
De Champions League versterkt het voetbalprofiel van Veronica, dat na de zomer ook de talkshow van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp gaat uitzenden. Ze kunnen dan dus ook over Champions Leaguebeelden beschikken.

Bron: Nu.nl/Talpa/BM

Bericht delen