Cécile Narinx nieuwe hoofdredacteur van L1
woensdag 25 januari 2023

Cécile Narinx nieuwe hoofdredacteur van L1

Cécile Narinx wordt de nieuwe hoofdredacteur van de publieke regionale omroep L1. Ze volgt Leo Hauben op, die 30 jaar aan het roer heeft gestaan van de redactie.

De in Maastricht geboren Cécile Narinx heeft veel ervaring in de media. Ze was de afgelopen vijf jaar werkzaam bij de Volkskrant en maakte naam als hoofdredacteur van modetijdschriften als Elle en Harper’s Bazaar.

‘Uitdagende combinatie’
Narinx is enthousiast over haar benoeming. “Een vakkundige, hechte en grote ploeg mensen aansturen binnen een gerenommeerde omroep: een kans die ik met alle genoegen gegrepen heb. Deze rol biedt een perfecte en uitdagende combinatie van nieuws brengen en verhalen vertellen in woord en beeld, van radio, tv en online – en dat allemaal in de prachtprovincie waar ik al jaren heimwee naar heb.”

Na ruim 30 jaar sluit Leo Hauben zijn loopbaan als hoofdredacteur in het voorjaar af. Hij blijft als journalist behouden voor L1 en zal de maand maart gebruiken om zijn hoofdredactionele taken over te dragen. Wat hij inhoudelijk precies gaat doen, is nog onderwerp van gesprek.

Bron: L1/BM
Foto: Jesaja Hizkia/L1

Bericht delen