Carrie ten Napel presenteert het MAX Skûtsje Journaal
dinsdag 6 juli 2021

Carrie ten Napel presenteert het MAX Skûtsje Journaal

Update: In verband met de oplopende coronabesmettingen heeft de SKS – de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen – besloten om de wedstrijd af te gelasten. De uitzendingen van het MAX Skûtsje Journaal gaan daarom niet door.

Vanaf zaterdag 24 juli besteedt MAX weer aandacht aan het skûtsjesilen. Twee weken lang zijn wedstrijdverslagen en reportages van het SKS Skûtsjesilen in Friesland te zien. Na een jaar afwezigheid vindt de wedstrijd dit jaar weer plaats.

Het MAX Skûtsje Journaal, gepresenteerd door Carrie ten Napel, is van zaterdag 24 juli tot en met vrijdag 6 augustus (met uitzondering van zondag 25 juli en 1 augustus) live te zien op NPO 1. In 2020 moest het SKS kampioenschap noodgedwongen een jaartje overslaan, als gevolg van de coronamaatregelen. En dat in een bijzonder jaar. De SKS, de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen; de organisator van het SKS Skûtsjesilen, bestond namelijk 75 jaar. Dat zou groots gevierd worden…

Dit jaar kan de wedstrijd gelukkig weer doorgaan en dat betekent dat het team van MAX, onder leiding van Carrie ten Napel, opnieuw afreist naar het prachtige Friesland. Carrie gaat langs op de locaties waar de wedstrijden plaatsvinden en presenteert daar, vanaf de wal, dagelijks het MAX Skûtsje Journaal. In het 12-delige programma onder andere wedstrijdverslagen en voor-/nabeschouwingen. Zo schuift Age Veldboom dagelijks aan. Hij is schipper, skûtsjekenner, museumoprichter en -gids. Ook komen de verschillende schippers aan het woord. En de uitzendingen worden steevast afgesloten met het weerbericht van Piet Paulusma.

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen