woensdag 17 januari 2018

Campagne tegen pesten bij Cartoon Network

“Wees een maatje, geen pestkop”. Met deze boodschap trapt Nieky Holzken, Glory wereldkampioen kickboksen, de antipestcampagne van Cartoon Network af. Met deze campagne sluit de tv-zender aan bij de landelijke Week Tegen Pesten van 19 tot en met 23 september, die georganiseerd wordt door Stichting School & Veiligheid.

 

De Nederlandse antipestcampagne is onderdeel van een initiatief van Cartoon Network in heel Europa. Holzken: “Ik heb een hekel aan pesten en wil kinderen oproepen om ermee te stoppen. Vroeger kwam ik al op voor de kinderen die gepest werden en dat blijf ik doen. En iedereen kan wat doen tegen pesten: gewoon, door erover te praten met elkaar.”

Pestweb, onderdeel van Stichting School & Veiligheid, krijgt jaarlijks ruim 1.000 telefoontjes, e-mails en chats van leerlingen die te maken hebben met pesten op school. Pestweb ziet hierbij een toename van het aantal gesprekken van omstanders bij pesten. Leerlingen die zien dat een klasgenoot gepest wordt, vragen aan Pestweb hoe ze dit kunnen stoppen en hoe ze kunnen helpen.

Het online platform, buddy.cartoonnetwork.nl, biedt informatie over pesten door middel van onder andere gloednieuwe animatiespots. Deze animaties maken duidelijk wat de gevolgen zijn van pesten, gezien vanuit verschillende perspectieven: de pester, de toekijker en het slachtoffer. Nieky Holzken is ook in de spot op Cartoon Network te zien.

Bron: Cartoon Network/Broadcast Magazine

 

Bericht delen