dinsdag 16 januari 2018

Camerateam De Reünie getuige van vuurgevecht

Het camerateam van televisieprogramma De Reünie is getuige geweest van een vuurgevecht waar een persoon bij is overleden. Dit gebeurde tijdens de opnames van de eerste aflevering van het door Rob Kamphues gepresenteerde KRO-NCRV programma.

De activist Laurens, die geen achternaam bekend wil maken, werd door het programma gevolgd in Zuid Afrika. Hier was hij op pad met rangers die jagen op stropers. Toen het team de stropers in vizier kreeg, volgde er een schotenwisseling.

De eindredacteur van het programma: “Opeens kreeg ik via de telefoonlijn te horen: ‘we moeten even opletten, er vallen schoten.’ Ik dacht wat is dit nou?” De rangers keerden na de schietpartij in een euforische stemming terug. “Het was vreemd; er was een stroper doodgeschoten, maar bij die jongens hing een blije sfeer. En wij dachten: ‘jongens toch, er is hier iemand doodgeschoten’.”

Op de redactie van De Reünie is er twijfel geweest of ze dit item wel uit moesten zenden. “We hebben het overwogen niet te doen, maar dan verzwijg je het en dat is niet de bedoeling. En dat doe je als journalist niet. Maar het was ingewikkeld: Er is veel discussie geweest op de redactie.”

Uitzending: zondag 2 november om 20.20 uur op NPO 1.

Bron: KRO-NCRV

Bericht delen