Camera opnameploeg Alex van Warmerdam gestolen uit auto
dinsdag 17 december 2019

Camera opnameploeg Alex van Warmerdam gestolen uit auto

Een camera met belangrijk beeldmateriaal van Nr. 10, de nieuwe film van Alex van Warmerdam, is maandag gestolen in Amsterdam. De camera bevatte veel belangrijk beeldmateriaal van de nieuwe film, maakte distributeur Cinéart bekend.

De camera is rond 14.00 uur ter hoogte van het pompstation bij de Hoogte Kadijk in Amsterdam gestolen uit de auto van een van de crewleden. De draaidag stond maandag in het teken van rijshots; moeilijke opnames waarin de cast gefilmd wordt in auto’s.

Alle gestolen opnames zullen opnieuw gedraaid moeten worden. Nr. 10 gaat over de acteur Günter, die als kind is gevonden in een Duits bos. Over zijn afkomst heeft hij zich nooit iets afgevraagd. Op een dag duiken de kompanen van kardinaal Wassinski op, die Günter op de hoogte brengen van zijn ware afkomst.

Het budget van het project is 4,2 miljoen euro. Daarmee wordt het de duurste film die Van Warmerdam ooit maakte. Het is de bedoeling dat de film van producenten Graniet Film en CZAR Film begin 2021 in première zal gaan.

Bron: AD/BM

Bericht delen