dinsdag 16 januari 2018

Buurman en Buurman in Beeld en Geluid

Buurman en Buurman verruilen even hun werkplaats voor het gebouw van Beeld en Geluid. De onhandige klussers krijgen er vanaf 2 mei hun eigen animatiestudio. Bezoekers kunnen daar zelf een Buurman en Buurman animatiefilm maken. Tijdens de meivakantie organiseert het museum verschillende Buurman en Buurman-activiteiten.

In het Kijkbuiskinderen-paviljoen kunnen bezoekers met stop-motion techniek de Buurmannen helpen met hun klus. En is het dus zelfs mogelijk een klus een keer te laten lukken! De Buurmannen zijn bovendien aanwezig voor een meet & greet. Er kan iedere dag worden geklust en in de Theaterzaal zijn Buurman en Buurman marathonuitzendingen te zien. Het volledige programma is te vinden op beeldengeluid.nl

De poppenanimatieserie Buurman en Buurman komt uit Tsjechië en heet daar Pat & Mat. Het programma is sinds 1985 in Nederland te zien. Uniek aan de Nederlandse versie van de serie is dat de personages een stem hebben. In alle andere landen waar de reeks te zien is zijn de Buurmannen stil. Kees Prins en Simon van Leeuwen voorzien de Nederlandse Buurmannen van een stem.

Bron: Beeld en Geluid/Broadcast Magazine

Bericht delen