woensdag 17 januari 2018

Burny Bos Talent Award 2016 in teken van sport

De Burny Bos Talent Award staat dit jaar in het teken van sport. De scenariowedstrijd wordt voor de derde keer georganiseerd door filmproducent BosBros. Zowel beginnende als gevorderde scenaristen kunnen idee insturen en maken kans op een geldbedrag en verfilming van hun concept.

De doelgroep zijn kinderen van 6 tot 12 jaar en hun ouders. De winnaar wordt op 21 oktober bekend gemaakt tijdens het Cinekid Festival. In 2014 werd de Burny Bos Talent Award uitgereikt aan Victoria Warmerdam voor haar scriptidee SpaceKees. Een jaar later won Jean Koolen de award met zijn animatie-concept Over het water. Beide projecten zijn bij BosBros in ontwikkeling. De pre-productie van SpaceKees staat gepland voor volgend jaar.

Burny Bos: “Een goed script is de basis voor een interessante film. De rol van de scenarist wordt in Nederland vaak onderschat. Om hier meer aandacht voor te vragen, bedacht ik twee jaar geleden deze schrijfwedstrijd voor beginnend en gevorderd scenariotalent. We besloten om dit jaarlijks voort te zetten als steuntje in de rug voor scenaristen in Nederland”.

De Burny Bos Talent Award bestaat uit een geldprijs van € 5.000,- De winnaar mag daarbij zijn of haar idee met BosBros uitwerken tot een volledig script met als doel dit te verfilmen. De jury zal uit alle inzendingen de drie beste nomineren. Op 21 oktober wordt op Cinekid de winnaar bekend gemaakt. De troostprijs voor de 2e en 3e plaats is een geldbedrag van € 500,-.

De jury bestaat uit Burny Bos (schrijver, producent) Tamara Bos (scenarist en creative producer), Jolande Junte (managing director BosBros), Alieke van Saarloos & Sia Hermanides (scenario en regie van de jeugddramaserie Voetbalmeisjes) en Sannette Naeyé (directeur Cinekid). De regels voor deelname zijn hier beschikbaar.

Bron: BosBros/Broadcast Magazine

Bericht delen