dinsdag 16 januari 2018

Bureau Raampoort keert in 2015 terug

Na twee goed bekeken afleveringen en positieve reacties komt SBS 6 in het voorjaar van 2015 met een compleet seizoen van Bureau Raampoort. Thomas Acda en Tim Haars kruipen zes afleveringen lang in de huid van de rechercheurs van het Amsterdamse politiebureau Raampoort.

De schrijver en parttime rechercheur Simon de Waal neemt wederom het scenario voor zijn rekening. Het programma wordt geproduceerd door NL Film in samenwerking met Kemna en Zonen.

Bureau Raampoort trok tijdens de eerste uitzending 1,2 miljoen kijkers inclusief uitgesteld kijken. De tweede aflevering scoorde, ondanks sterke concurrentie van de beslissende Champions League wedstrijd van Ajax tegen APOEL Nicosia, 959.000 kijkers inclusief uitgesteld kijken en gemiddeld behaalden de twee afleveringen 13,7 procent marktaandeel in de commerciële doelgroep 20-54.

Daarnaast was de toon van de reacties op social media en via andere communicatiekanalen positief. Thomas Acda is erg blij met dit nieuws: “Ik ben trots dat ik met het team van Bureau Raampoort een heel seizoen mag gaan maken. Samen met mijn goede vriend Simon de Waal en Tim Haars gaan we er alles aan doen om de kijker mee te nemen in een spannende verhalenreeks met Amsterdam als decor. Ik heb er alle vertrouwen in dat Bureau Raampoort een mooie serie gaat worden.”

Bron: SBS Broadcasting

Bericht delen