dinsdag 16 januari 2018

Bunskoek verslaat IDFA

Het International Documentary Film Festival Amsterdam 2012 gaat volgende week van start. Met Inside IDFA doet de VPRO ook dit jaar weer uitvoerig verslag van het festival dat van 14 tot 25 november duurt. In drie afleveringen van veertig minuten gaat presentatrice Daphne Bunskoek in gesprek met een documentairemaker die in de schijnwerpers staat tijdens de 25ste editie van het IDFA. Aan de hand van fragmenten vormen de gesprekken een zoektocht naar de kunst van het maken.

Wat komen documentairemakers tegen op hun weg van idee naar eindmontage? Voor welke dilemma’s zien zij zich geplaatst? En hoe verhoudt de maker zich tot zijn onderwerp? In Inside IDFA geven documentairemakers zichzelf bloot als het gaat over hun films en hun manier van werken, handelen en denken.

Op 14 november spreekt Daphne Bunskoek met John Appel. Zijn film Wrong Time Wrong Place is de openingsfilm van IDFA 2012. In de tweede aflevering spreekt Bunskoek met Viktor Kossakovsky. Dit jaar mocht hij zijn persoonlijke Top 10 samenstellen en worden zijn documentaires tijdens het aankomende festival vertoond in een speciaal retrospectief. In de laatste uitzending praat Daphne Bunskoek met Charles Ferguson, regisseur van Inside Job. Naast de hoofdgast komen in de uitzendingen ook makers van spraakmakende films van IDFA 2012 aan het woord.

Bron: VPRO

Bericht delen