dinsdag 16 januari 2018

Buma/Stemra directievoorzitter wil behoud salaris

Buma/Stemra directievoorzitter Hein van der Ree laat zich niet kortwieken. Staatssecretaris Fred Teeven besliste een paar jaar geleden dat de topsalarissen bij auteursrechtenorganisaties omlaag moeten, maar Van der Ree komt nu in actie tegen dat besluit. Dat staat in een brief die 3voor12 in handen heeft.

De directievoorzitter verdiende 447.000 euro in 2013 en dreigt een civiele procedure aan te spannen tegen de staat. De salarissen van Van der Ree en toenmalig financieel directeur Cees van Rij werden in 2011 voor het eerst opgenomen in het jaarverslag. Toen bleek dat Van der Ree ruim 300.000 euro verdiende. Het laatste jaarverslag (over 2013) meldt zelfs een totale beloning van 447.000 euro voor Van der Ree, en 347.000 voor financieel directeur Wieger Kettellapper. Dat is inderdaad ruim boven de minister-norm, die in 2015 staat op 178.000 euro.

In zijn brief aan het bestuur stelt Van der Ree dat de staatssecretaris te ver gaat met zijn bemoeienis, en dat hij vindt dat Buma/Stemra als goed werkgever zijn arbeidscontract zou moeten verdedigen. Opvallend is dat hij claimt dat het bestuur destijds unaniem akkoord ging met zijn arbeidsvoorwaarden, terwijl bestuursleden Hans Kosterman en Henk Westbroek juist in de media klaagden dat ze akkoord moesten gaan zonder details over bijvoorbeeld het salaris te mogen weten.

Lees verder bij 3voor12

Bericht delen