Buma Multi Media Oeuvreprijs voor Martijn Schimmer
woensdag 6 maart 2019

Buma Multi Media Oeuvreprijs voor Martijn Schimmer

Martijn Schimmer heeft de Multi Media Oeuvreprijs gewonnen. Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt in de uitzending van RTL Boulevard. Schimmer ontvangt de award op maandag 11 maart tijdens de uitreiking van de Buma Awards.

Martijn Schimmer is de man achter de leadermuziek van populaire televisieprogramma’s als The Voice, De Wereld Draait Door, Pauw, Kassa en RTL Nieuws.

Frank Helmink, directeur Buma Cultuur: “Martijn Schimmer is absoluut een van de meest succesvolle Nederlandse componisten en producenten van de afgelopen jaren. Iedere Nederlander is bekend met zijn werk. Hij zit ruim 20 jaar in het vak en nog steeds weet hij zich te onderscheiden. Zijn talent, ondernemerschap en veelzijdigheid zorgen ervoor dat hij muziek schrijft en produceert voor succesvolle en uiteenlopende tv-programma’s en films. Dit werd eerder beloond in Amerika met een ASCAP Film and Television Award. De Buma Multi Media Oeuvreprijs verdient hij dan ook als geen ander.”

Martijn Schimmer: “Het winnen van deze prijs voelt als een erkenning. Erkenning voor mijn werk, maar óók voor het hele team. We werken met zijn allen keihard om iets moois te creëren. Soms zeven dagen in de week voor twintig seconden muziek. Ik ben zeer vereerd dat ik deze prijs in ontvangst mag nemen.”

De Buma Awards worden ieder jaar in maart uitgereikt, dit jaar op maandag 11 maart. Tijdens de feestelijke gala-avond in Studio 21 in Hilversum worden componisten, tekstdichters en hun muziekuitgevers geëerd met een Buma Award in diverse categorieën. De Buma Awards Nationaal en Internationaal zijn voor de componisten en tekstschrijvers van de meest gedraaide en bestverkochte singles in 2018. Daarnaast worden er diverse juryprijzen uitgereikt, waaronder de Gouden Harp, Lennaert Nijgh Prijs, de Multi Media Oeuvreprijs en de Lifetime Achievement Award.

Bron: Buma/BM

Bericht delen