Buitenlands succes voor serie Baantjer het begin
vrijdag 5 juni 2020

Buitenlands succes voor serie Baantjer het begin

De serie Baantjer het begin is verkocht aan Walter Presents (UK), AMC (Spanje en Portugal), Russian Report (Rusland), RTP (Portugal) en SBS (Australië). Gesprekken over releases in de VS en diverse andere landen zijn nog gaande. Eerder werd al naar buiten gebracht dat VTM de rechten in België heeft gekocht.

De serie van Millstreet Films is in Nederland te zien bij Videoland en werd uitgezonden op RTL 4.

Baantjer het begin speelt zich af in 1980, in Amsterdam. Het is de tijd van grote maatschappelijke verandering. Te midden van de krakersrellen en demonstraties begint de idealistische jonge rechercheur Jurre de Cock op bureau Warmoesstraat. Zijn partner, de rasechte Amsterdammer Tonnie Montijn, maakt hem wegwijs in de stad. Het duo stuit gaandeweg op een criminele samenzwering, die onderdeel blijkt van een groter plan.

Baantjer het begin is geproduceerd door Rachel van Bommel. De regie is in handen van Arne Toonen en Lourens Blok. Het scenario is geschreven door Willem Bosch, Reint Schölvinck, Wolter Muller, Carl Joos en Judith Goudsmit, naar een idee van Thijs Römer en Peter Römer.

Naast Waldemar Torenstra en Yannick Jozefzoon bestaat de cast onder meer uit Tygo Gernandt, Robert de Hoog, Lisa Smit, Ruben van der Meer, Horace Cohen, Ryanne van Dorst, Jelka van Houten en Loes Luca.

Bron: Millstreet Films/BM

Bericht delen