woensdag 17 januari 2018

Brugklas wint Zapplive Award

Brugklas heeft in Zapplive de prijs voor Beste Zapp-Programma in ontvangst genomen. De cast van Brugklas ontving de prijs uit handen van de makers van SpangaS, de winnaars van vorig jaar.

De laatste uitzending van Zapplive van dit seizoen was een feestelijke afsluiter. Voor het derde jaar op rij werden de Zapplive Awards uitgereikt. Kinderen konden tot 18 mei stemmen op hun favoriete programma of presentator.

Er zijn vijf Zapplive Awards uitgereikt in de categorieën Beste YouTuber, Beste Presentator, Beste TV-Programma, Beste Optreden in Zapplive en Beste Zapp-Programma. Voor de laatstgenoemde categorie kon nog tijdens de uitzending gestemd worden. Er zijn in twee uur tijd ruim 151.000 stemmen uitgebracht in deze categorie.

Dit zijn de winnaars die met een flamingo naar huis gingen:

– Beste Presentator: Buddy Vedder (Kids Top 20)
– Beste TV-Programma: Wie is de Mol
– Beste Optreden in Zapplive: Rein en Vajèn 
– Beste YouTuber: Dylan Haegens

Naast deze prijzen ging Zapp presentator Bart Meijer er nog met de Zapplive Oeuvre Award vandoor. Presentator Klaas van Kruistum van Zapplive verraste hem met de speciale groene flamingo in Amsterdam. De Zapplive Oeuvre Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een Zapp-presentator die zich al jaren inzet voor jeugdtelevisie.

Bart Meijer was in 2005 voor het eerst te zien op Zapp toen hij als presentator begon bij Het Klokhuis. Sinds die tijd heeft hij ook nog veel andere jeugdprogramma’s gepresenteerd: Holland Sport Junior, Zapp Echt Gebeurd, Nationale Wetenschapsquiz Junior, Zapplive en de Beste Vrienden Quiz. Naast presentator is hij achter de schermen actief als programmamaker en regisseur.

Een eerdere winnaar van de Zapplive Oeuvre Award is Ron Boszhard (2016).

Bron: NPO Zapp/BM

Bericht delen