dinsdag 16 januari 2018

Brits tv-decoder-project lijkt te mislukken

Een groot samenwerkingsproject van BBC, de commerciële Britse televisie en BT dreigt te mislukken. Het gaat om een gezamenlijk project voor een internetdecoder waarin BBC, ITV, Channel 4, Channel Five, TalkTalk, BT en Arqiva honderd miljoen pond zouden hebben gestoken. Dit meldt Emerce.nl dinsdag.

 

De decoder, waaraan al jaren is gewerkt en die een soort hardware-versie had moeten worden van de BBC iPlayer, is niet op tijd klaar voor de Olympische Spelen en wordt nu eind 2012 op de markt gebracht. In de oorspronkelijke planning zou de decoder eind 2012 al klaar zijn geweest, deze vertraging is onder meer pijnlijk voor de BBC, die zes miljoen pond in het product heeft gestoken.

De in maart aangetrokken bekende Britse ondernemer Alan Sugar wist geen orde op zaken te stellen. Hij oordeelt nu dat de decoder voorlopig nog niet goed genoeg is. Eerder vertrok het hoofd technologie Anthony Rose, de belangrijkste man achter de BBC iPlayer. Hij vraagt zich zelfs af of de decoder überhaupt nog wel relevantie heeft nu steeds meer televisie wordt gekeken via andere apparaten, zoals tablets.

Bron: Emerce

Bericht delen