dinsdag 16 januari 2018

Brand vernietigt studio RTV9

RTV9, de regionale omroep voor Lopik, IJsselstein en Nieuwegein, zit zonder studio. Door een grote brand aan de Zomderdijk in IJsselstein is de studio van de omroep geheel in de as gelegd.

In een fitnesscentrum aan de Zomderdijk was zaterdagochtend brand uitgebroken in de meterkast en doorgeslagen naar de tweede etage. De brandweer had grote moeite om de brand in het pand aan de Zomerdijk te blussen, omdat het voortwoekerde in het plafond tussen de eerste en de tweede verdieping. Er ontstond veel rookontwikkeling. In het bedrijfspand is ook de studio van de regionale omroep RTV9 gevestigd.

De brandweer kreeg de hardnekkige brand in het gebouw zaterdagavond pas na een dag blussen onder controle. De brand zorgde de hele dag voor grote rookwolken die tot ver in de omtrek zichtbaar waren. RTV9 kan momenteel geen live uitzendingen verzorgen.

“Onze vrijwilligers werken keihard om terug te komen op radio en tv. Tot die tijd luistert u naar een aangepast programma”, aldus de omroep op haar website.

Bron: RTV9/Mediamagazine

Bericht delen