dinsdag 16 januari 2018

Bram Schilham wordt chef Haagse NOS-redactie

Bram Schilham wordt per 1 juli chef van de Haagse redactie van NOS Nieuws. Hij volgt hiermee Bart Leferink op, die op 1 februari 2012 is toegetreden tot de hoofdredactie van NOS Nieuws. Schilham nam de post op het Binnenhof de afgelopen maanden al tijdelijk waar en was bij de NOS sinds 2009  ’themacorrespondent’ met als specialisatie klimaatverandering en energiepolitiek. Hiervoor werkte hij veertien jaar als politiek verslaggever op de Haagse redactie van de NOS.

Hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff over de aanstelling van Schilham: “Hij is als geen ander thuis in politiek Den Haag en inhoudelijk sterk. Hij heeft in de korte tijd als waarnemend chef in Den Haag laten zien ook sterk te zijn als leidinggevende. Ik ben dan ook erg blij dat hij de Haagse redactie wil aansturen, juist in een tijd waarin de politiek zo enorm in de belangstelling staat.”

Schilham zelf kijkt uit zijn nieuwe baan. “Ik vind het geweldig om in deze nieuwe rol definitief terug te keren naar Den Haag. De Haagse redactie van de NOS is nu al toonaangevend in de politieke berichtgeving. Ik hoop die positie in de komende jaren nog verder te kunnen versterken. De afgelopen maanden ben ik opnieuw getroffen door de enorme professionaliteit en ambitie bij de Haagse collega’s. Ik heb er alle vertrouwen in dat we er samen in slagen de politieke berichtgeving op televisie, radio en internet nóg completer en aansprekender te maken. Een prachtige klus, waar ik met veel energie aan ga beginnen.”

Bron: NOS

Bericht delen