dinsdag 16 januari 2018

Brabant 10 gooit roer om

De regionale omroep Brabant 10 ‘herschikt’ de eigen organisatie. Volgens ingewijden vertrekken hoofdredacteur Jeff Wolters en directeur Xander Knop. Ronald van Gaans blijft commercieel directeur en bevestigt de veranderingen bij de zender. Presentator en mede-aandeelhouder Mariëlle Bastiaansen blijft volgens hem bij de zender betrokken. Dat meldt BN de Stem.

Het personeel moet nog moeten worden ingelicht over de reorganisatie bij de commerciële omroep. Van elf van de vijfentwintig medewerkers wordt per 1 december afscheid genomen. Een aantal van hen heeft tijdelijke contracten. Ook de programmering wordt inhoudelijk aangepast.

Volgens eigen opgave heeft Brabant 10 een wekelijks bereik van tussen 200.000 en 300.000 kijkers. De zender is een doorstart van het voormalige TV & Co dat zijn wortels had in het Bredase NAC-stadion. Oprichter en gezicht van die omroep was NOS-sportverslaggever Joep Schreuder.

Brabant 10 ontstond in 2008 na een fusie met RTV10, RTV13 en TV&Co. Zo kreeg de publieke Omroep Brabant er een commercieel broertje bij.

Bron: BN de Stem/Broadcast Magazine

Bericht delen