dinsdag 16 januari 2018

Boris van der Ham nieuwe voorzitter NICAM

Voormalig Tweede Kamerlid  Boris van der Ham wordt met ingang van 12 september de nieuwe voorzitter van het NICAM,  de organisatie die verantwoordelijk is voor de classificatie van audiovisuele media in Nederland. Hij volgt Tineke Lodders-Elfferich op die deze functie sinds 2008 heeft vervuld.

“Het media-landschap verandert sneller dan ooit. Dat is een interessante uitdaging voor omroepen, commerciele partijen, ouders en overheden. Ik kijk er erg naar uit hier met mijn voorzitterschap richting aan te geven.”

Boris van der Ham was tien jaar Kamerlid voor D66 en in die tijd onder meer vicefractievoorzitter en lid van de Commissie Dijsselbloem die onderzoek deed naar de kwaliteit van het Nederlands onderwijs. Hij was woordvoerder op velerlei terreinen, zoals cultuur en media, onderwijs en economische zaken. Sinds zijn afscheid van de Tweede Kamer in 2012 is hij publicist en eigenaar van een adviesbureau. Daarnaast bekleedt hij meerdere maatschappelijke functies, zoals  voorzitter van het Humanistisch Verbond en voorzitter van de Raad van Toezicht CJP.

Het NICAM is de organisatie achter Kijkwijzer, het classificatiesysteem voor bioscoopfilms, dvd’s en televisieprogramma’s, en de uitvoerder van het Europese classificatiesysteem PEGI voor games. In het NICAM participeren zowel de audiovisuele media als de overheid. Het bestuur van het NICAM wordt vanaf de oprichting voorgezeten door een onafhankelijk voorzitter. Boris van der Ham is de derde voorzitter in de 15-jarige geschiedenis van het NICAM. De voorgangster van Tineke Lodders-Elfferich was Hedy d’Ancona.

Bron: NICAM

Bericht delen