BOOS-aflevering over The Voice al 7 miljoen keer bekeken
vrijdag 21 januari 2022

BOOS-aflevering over The Voice al 7 miljoen keer bekeken

De aflevering van BOOS waarin de misstanden bij The Voice of Holland worden aangekaart, is inmiddels al ruim 7 miljoen keer bekeken op YouTube.

In de bijna anderhalf uur durende aflevering komen verscheidene vrouwen aan het woord over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het RTL-programma. Daarbij gaat het onder anderen over bandleider Jeroen Rietbergen en coaches Marco Borsato en Ali B.

Kijkers kunnen geen reacties plaatsen bij de video. “Dit om de veiligheid van de mensen die bij ons hun verhaal vertellen te kunnen waarborgen”, aldus de makers.

Talpa-medewerksters hebben vrijdag een paginagrote advertentie geplaatst in het AD om John de Mol aan te spreken op zijn optreden en verklaring in het programma BOOS van BNNVARA.

Zij zijn het overduidelijk niet eens met de uitlatingen die hun baas deed tegenover Tim Hofman tijdens het gesprek over de misstanden bij The Voice of Holland. Hun boodschap is dan ook duidelijk: “Beste John, het ligt niet aan de vrouwen. Groet, de vrouwen uit je bedrijf.”

Volgens de krant stuurden de vrouwen een verklaring mee met de advertentie. Daarin staat: ‘Dit is een statement van verdrietige vrouwen die bij Talpa werken, die met stijgende verbazing en het schaamrood op de kaken hebben aangehoord wat de reactie was van John de Mol op de vragen van Tim Hofman. We vinden het heel goed dat hij daar is gaan zitten, maar zijn ook teleurgesteld dat hij vrouwen oproept om zich vooral te melden bij de juiste loketten.’

Volgens de vrouwelijke werknemers zegt die opstelling veel over een cultuurverandering die nodig is binnen het bedrijf, maar ook in de mediawereld en maatschappij.

‘En vast en zeker bij meer grote bedrijven waar dit soort denkfouten nog steeds worden gemaakt door mannen met macht. Het gedrag van vrouwen is niet het probleem. En ook niet de oplossing. Als we mannen leren zich anders te gedragen, hoeven we vrouwen niet te leren waar ze zich moeten melden. Dit statement is natuurlijk ook voor alle andere slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer (niet alleen bij Talpa), om die een hart onder de riem te steken.’

Bron: AD/Nu.nl/BM

Bericht delen