woensdag 17 januari 2018

Bond tegen vloeken is ‘godvers’ op tv spuugzat

De Bond tegen vloeken krijgt nog steeds veel klachten over gevloek in tv-programma’s, zowel bij commerciële als bij publieke zenders. Dat stelt de organisatie zondag in het AD.

“We krijgen klachten over het schuine gehalte van Voetbal International en de krachttermen die jurylid Eva Simons in Idols het publiek inslingerde, zorgden eveneens voor verontwaardiging. Ook over scheldende gasten of expliciete filmpjes in gevestigde, keurige programma’s als Jinek of Met het mes op tafel komen meldingen bij ons binnen.’‘

Ferry Doedens in De Gevaarlijkste Wegen (foto) spande echter wel de kroon met taalgebruik als ‘godverjezus wat een stinkzooi, kutjeplofkip’. “De teneur van de bezwaren: onbegrijpelijk dat BNN-VARA zulke scheldkanonnades uitgebreid en achteloos in beeld brengt terwijl ouders en kinderen samen zitten te kijken. Het is geen realityshow als Oh, oh Cherso, maar een serie die is gemaakt van belastinggeld. We gaan er binnenkort ook over praten bij BNN-VARA of dit niet anders kan”, aldus de Bond tegen vloeken.

Bron: AD/BM

Bericht delen