woensdag 17 januari 2018

Bolt en Follender vrij en 'in goede gezondheid'

Na dagen van onzekerheid en tegenstrijdige berichten zijn de ontvoerde Nederlandse journalisten Derk Bolt en Eugenio Follender vrijgelaten. De Colombiaanse overheidsinstantie Defensoria del Pueblo, die heeft bemiddeld, twittert foto’s van het tweetal.

Bolt en Follender hebben met het Colombiaanse radiostation Caracol gesproken. Ze zeggen dat ze veertien uur hebben moeten lopen, maar in goede gezondheid zijn. Wel hebben de twee gevreesd voor hun leven.

Correspondent Marc Bessems van de NOS heeft van het hoofd van de onderhandelaars gehoord dat “het nu echt waar is”. Lokale media melden dat de twee nu in de plaats Ocaña zijn, ook in de regio Norte de Santander. Ze zouden het redelijk goed maken en aan het eten zijn. Ze hebben lang moeten lopen om Ocaña te bereiken.

Bolt en Follender maakten in Colombia opnamen voor het programma Spoorloos van KRO-NCRV. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de vrijlating bevestigd. Minister Koenders dankt de Colombiaanse regering en anderen voor de inspanningen die hebben bijgedragen aan het beëindigen van dit drama. 

Bron: NOS/BM

Bericht delen