Boekenprogramma Brommer op zee geschrapt, Eus’ Boekenclub komt terug
donderdag 24 november 2022

Boekenprogramma Brommer op zee geschrapt, Eus’ Boekenclub komt terug

Het VPRO-boekenprogramma Brommer op zee moet stoppen, melden de VPRO en presentator Wilfried de Jong op sociale media. Het programma Eus’ Boekenclub keert in april juist terug op televisie, laat de NPO weten.

“Een besluit van de NPO”, benadrukt De Jong op Twitter. “Nog vier uitzendingen.” Op sociale media reageren veel kijkers ontzet op het nieuws. In Brommer op zee praten De Jong en Ruth Joos wekelijks met schrijvers en dichters over hun werk. Het programma is bezig aan zijn tweede seizoen.

Het is de tweede keer dat het schrappen van een boekenprogramma tot ophef leidt. Eind 2019 tekenden honderden gezaghebbende schrijvers, journalisten, tv- en radiomakers en columnisten protest aan tegen het schrappen van het tv-programma VPRO Boeken. Onder de ondertekenaars bevonden zich prominente schrijvers als Adriaan van Dis, Herman Koch, Peter Buwalda, Margriet de Moor, Kees van Kooten en Niña Weijers.

Eus’ Boekenclub keert in april juist terug op televisie, omdat het programma volgens de NPO de afgelopen twee jaar succesvol is geweest. In Eus’ Boekenclub “vieren we de liefde voor het lezen”, aldus een verklaring op de website van omroep NTR. In het programma kwamen schrijvers aan het woord, maar ook burgemeesters die vertelden welke tekst indruk op ze had gemaakt. Het programma wordt gepresenteerd door Özcan Akyol.

Bron: Nu.nl/BM
Foto: Merlijn Doomernik/VPRO

Bericht delen