BNNVARA wil oudejaarsshow Youp van ‘t Hek toch uitzenden
dinsdag 15 december 2020

BNNVARA wil oudejaarsshow Youp van ‘t Hek toch uitzenden

Het streven van BNNVARA, producent Hekwerk en de NPO blijft om op oudejaarsavond de eindejaarsshow van Youp van ‘t Hek uit te zenden. Maar over de vorm kunnen de drie partijen momenteel nog niets zeggen.

Dat heeft BNNVARA gemeld in reactie op de nieuwe coronalockdown. Eerder stelde Van ‘t Hek niet voor een publiek van slechts dertig personen in Carré in Amsterdam te willen optreden. Maar zelfs dat is door de nieuwe regels niet meer toegestaan. Het sluiten van alle theaters betekent bovendien dat zijn tournee vrij abrupt ten einde komt en dat hij de komende weken geen try-outs meer kan spelen.

Het management van Youp van ’t Hek zegt ’te zijn overvallen door de strengheid van de maatregelen en geen rekening te hebben gehouden met dit scenario’. Momenteel worden plannen gemaakt over de uitvoering van de conference.

Het management van Guido Weijers, die de oudejaarsconference voor RTL 4 voor zijn rekening neemt, laat weten te zoeken naar een passende oplossing voor de conference. Wel is zijn tour in de aanloop daar naartoe gecanceld. Bij hem wordt onder meer gekeken naar het gebruik van een studio zonder publiek.

Bron: AD/BM

Bericht delen