BNNVARA komt met De Nationale Kaktest
woensdag 9 maart 2022

BNNVARA komt met De Nationale Kaktest

Onze darmen hebben een enorm belangrijke functie in ons lichaam. Ze worden ook wel onze tweede hersenen genoemd. Denk je aan darmen, dan denk je natuurlijk ook aan wat je in het kleinste kamertje achterlaat. Iedereen poept maar niemand heeft het erover.

In De Nationale Kaktest doorbreken Amber Kortzorg en Jurre Geluk alle taboes rondom onze wc-gewoontes. Ze vuren twintig vragen af op het panel van bekende Nederlanders, het publiek en de kijkers thuis. Van poepschaamte tot donorpoep en van de juiste wc-houding tot de beste kleur. Wie laat wie een poepie ruiken en gaat ervandoor met de Gouden Toiletrolhouder? De Nationale Kaktest is op 22 maart om 20.20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Amber Kortzorg: “Eén op de vier Nederlanders heeft poepproblemen, dus het is hoog tijd om het eens over onze darmen te hebben. Daarom op geheel creatieve wijze meer dan een uur aan beeldmateriaal over schijten, drukken, bouten en al het wonderlijks dat leeft in jouw darmstelsel.”

Jurre Geluk: “Poepen; we zijn er allemaal behoorlijk druk mee, maar we hebben het er nooit over. Althans ik niet. Maar wat komt er eigenlijk uit ons lijf? En wat zegt dit? Nou, heel veel. Na het zien van De Nationale Kaktest kijk je voortaan altijd achterom voordat je doorspoelt.”

Het panel bestaat uit presentatrice Sylvana van IJsselmuiden, oud-wielrenner Lars Boom, presentatrice Nance Coolen, actrice Margôt Ros, cabaretier Howard Komproe en zangeres Carolina Dijkhuizen. Ook maag-, darm- en leverarts Sandjai Ramsoekh en microbioloog Clara Belzer zijn in de studio. Zij delen alle feitjes over ons darmstelsel en ons poepgedrag.

Meespelen via de NPO 3-app en #CheckJeShit
Thuis kan iedereen meespelen via de NPO 3-app. De winnaar mag zich dé darmkenner van Nederland noemen en wint twee mooie prijzen: een darmbacterie test waarmee je een inkijkje krijgt in hoe het met je darmen gesteld is én een uniek De Nationale Kaktest wc-papier pakket. Om aan te sporen om wat vaker achterom te kijken op de wc, staat op bnnvara.nl/checkjeshit extra informatie over de onderwerpen uit de uitzending.

Bron: BNNVARA/BM
Foto: Annemieke van der Togt/BNNVARA

Bericht delen