BNNVARA-dramaserie Thuisfront start op 9 mei
maandag 19 april 2021

BNNVARA-dramaserie Thuisfront start op 9 mei

In de vierdelige miniserie Thuisfront, die geïnspireerd is door ware gebeurtenissen, volgen we een groep militairen na hun terugkeer van een internationale missie in Uruzgan, Afghanistan.

Ze worstelen allemaal met de gevolgen van een heftige gebeurtenis die daar heeft plaatsgevonden. Hoe gaan zij hiermee om? Welke gevolgen heeft dit voor het thuisfront? Thuisfront is vanaf 9 mei vier weken lang iedere zondag te zien om 20.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Synopsis
Een tragische gebeurtenis brengt een groep veteranen voor het eerst sinds hun missie in Uruzgan weer samen, maar de bijeenkomst legt oude wonden bloot. Ze worden nog altijd achtervolgd door een voorval tijdens hun missie. Terwijl de oorlog nog in hun hoofd woedt, strijden ze voor erkenning aan het thuisfront. Enkelen van hen zijn bereid een ultieme daad te stellen. Anderen proberen escalatie te voorkomen.

De regie is in handen van Tim Oliehoek. De scenario’s zijn geschreven door Paul Jan Nelissen, Jeroen Horrevorts en Elisabeth Lodeizen. Producent is Robert Kievit. Thuisfront is een BNNVARA-productie. De serie kwam tot stand met steun van het NPO-fonds.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen