BNNVARA-docuserie over discussie rond huwelijk Willem-Alexander en Máxima
dinsdag 18 januari 2022

BNNVARA-docuserie over discussie rond huwelijk Willem-Alexander en Máxima

Op 2 februari 2022 is het 20 jaar geleden kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta elkaar het ja-woord gaven. De tranen van Máxima tijdens het kerkelijk huwelijk in Amsterdam zijn in het collectieve geheugen blijven hangen.

Minder bekend is dat het koninklijke huwelijk bijna leidde tot een constitutionele crisis, waarbij de troonsopvolging van koningin Beatrix door haar oudste zoon Willem-Alexander in gevaar werd gebracht.

In de vierdelige documentaireserie Een Porseleinen Huwelijk van makers Hans Hermans en Martin Maat wordt de aanloop naar de koninklijke bruiloft gereconstrueerd aan de hand van tientallen vertrouwelijke gesprekken, archiefmateriaal en interviews met direct betrokkenen.

Daarnaast worden niet eerder gepubliceerde vertrouwelijke en geheime documenten getoond die een inkijk geven in wat er zich achter de schermen afspeelde tijdens de geheime missies in New York en São Paolo, de besprekingen in het Catshuis, Paleis Noordeinde en het Torentje. Een Porseleinen Huwelijk is vanaf maandag 31 januari vier dagen lang te zien om 22.15 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen