woensdag 17 januari 2018

BNN-VARA Academy selecteert 21 talenten

De BNN-VARA Academy heeft 21 nieuwe talenten geselecteerd. Deze makers en presentatoren in spé zijn gekozen uit maar liefst 7500 aanmeldingen. Ze worden het komende halfjaar gecoacht door de professionals van BNN-VARA en gaan aan de slag op de redacties van Pauw, Vroege Vogels, Spuiten en Slikken, Kassa en 101.TV.

Ook doen de jonge honden ervaring op bij de verschillende radioprogramma’s van BNN en de VARA op NPO Radio 1, 2 en 3FM en binnen het digitale domein van de omroep. Projectleider Ralph Stam is tevreden over de nieuwe lichting talenten. “Het hele wervingstraject was enerverend; niet alleen het enorme aantal aanmeldingen, maar ook de kwaliteit van de talenten heeft ons verrast. We zijn benieuwd hoe deze lichting zich gaat ontwikkelen. Ik hoop dat we aan het einde van dit traject een paar diamantjes kunnen behouden voor ons mediabedrijf.”

BNN en VARA hebben een lange traditie als het gaat om talentontwikkeling. Zo zijn in het verleden bij BNN in de voorgaande jaren al twee succesvolle edities georganiseerd van de BNN Talentday. Onder anderen Nessim el Ahmadi (RAMBAM) en Nathan de Vries (Spuiten en Slikken) zijn uit deze laatste editie voortgekomen. Ook de VARA kent een lange traditie om jonge makers aan zich te binden, onder andere via dramaproducties als 12 steden 13 ongelukken en One Night Stand. Met de Academy wil BNN-VARA talent de kans geven om zich te ontwikkelen tot volwaardig mediamaker, waarbij praktijkervaring en workshops hand in hand gaan. Daarbij worden ze begeleid door ervaren professionals uit de eigen organisatie.

Bron: BNN-VARA/Broadcast Magazine

Bericht delen