dinsdag 16 januari 2018

BN'ers kwaad op Quote

De redactie van tijdschrift Quote is verrast over de commotie rond hun lijst van 75 rijkste BN’ers. Die staat in de nieuwste uitgave van het blad en is donderdag verschenen. Een deel van de BN’ers liet het betere vloek-, scheld- en dreigwerk door het management opknappen, anderen hingen zelf aan de lijn.

Carlo Boszhard bijvoorbeeld, die behoorlijk verontwaardigd was over de constatering van Quote dat hij zeker goed is voor € 4 miljoen. “We moeten ook belasting betalen hè”, zei hij alvorens een bedrag te noemen dat hij zeven jaar geleden al als tegoed in zijn BV had staan. Crimefighter Peter R. de Vries deelde mee dat zelfs de publicatie van de zin “dat elke verwijzing naar mijn privéadres en/of woonsituatie mij in gevaar kan brengen” al onaanvaardbare risico’s met zich mee brengt.

De redactie van Quote meldt ook nog dit: “Ivo Niehe stuurde wel daadwerkelijk iemand op ons af, die ons waarschuwde dat het publiceren van Niehes vermogen tot schade leidt, die de zo sympathiek ogende presentator/producent dan weer direct op ons komt verhalen. Want hoewel stevig onderbouwd (we verwijzen bijvoorbeeld naar zijn verzameling nagenoeg hypotheekvrije miljoenpanden), zou onze optelsom van € 15 miljoen volledig uit de lucht zijn gegrepen. Wat wel klopt, waarvoor dank, is Niehes spontane tip dat Ron Brandsteder, Frans Bauer en Linda de Mol rijker zijn.”

John de Mol is volgens Quote de rijkste bekende Nederlander met geschat een vermogen van 1,7 miljard. Zus Linda staat aan kop bij de vrouwelijke BN’ers met 24 miljoen euro.

Bron: Quotenet.nl

Bericht delen