Blind tekenen voor onbekende baan in nieuw EO-programma
vrijdag 23 september 2022

Blind tekenen voor onbekende baan in nieuw EO-programma

In het nieuwe EO-programma Blind Getekend volgt presentator Rachel Rosier zes kandidaten die ongelukkig zijn in hun huidige baan, maar zelf de stap naar een nieuwe werkomgeving niet durven zetten.

In Blind Getekend leggen zij hun werkgeluk in de handen van een jobcoach en een recruiter. Het enige wat de kandidaten hoeven te doen is blind te tekenen voor een volledig nieuwe baan in een totaal nieuw werkveld. Wat deze nieuwe baan precies inhoudt? Daar komen de kandidaten pas achter op de eerste werkdag.

Rachel volgt de kandidaten vanaf het moment dat zij nog bij hun huidige baan werken tot aan het einde van de proeftijd bij hun nieuwe baan. Allereerst nemen de jobcoach en de recruiter de tijd om de kandidaten beter te leren kennen. Wat is de reden dat ze niet gelukkig zijn in hun huidige baan? Hoe ziet hun privéleven eruit? Zo ontstaat er een helder beeld en maken zij een plan voor de (hopelijk) perfecte carrièreswitch.

Met deze nieuwe baan op zak gaan zij terug naar de kandidaten. Zij dienen officieel hun ontslag in en maken de sprong in het diepe naar die onbekende, totaal nieuwe werkomgeving. Aan het einde van hun proeftijd volgt het definitieve besluit. Blijkt het de perfecte carrièreswitch of keren ze toch liever terug naar hun oude werkveld?

De afgelopen maanden heeft Rachel Rosier het hele land door gereden om de kandidaten in deze uitdaging te volgen. Rachel: “Als je al lang bij dezelfde baan of in dezelfde sector werkt, is het heel gezond om jezelf af te vragen: past dit nog wel bij mij? Toch zie je dat veel mensen het spannend vinden om gehoor aan deze vragen te geven. Ik vind het onwijs dapper dat de kandidaten uit Blind Getekend deze stap zijn aangegaan, zonder garantie van succes en met alle risico’s van dien. Dit proces gun ik iedereen die met dezelfde vragen rondloopt.”

Blind Getekend is een programma van de EO, geproduceerd door Stepping Stone. De zes afleveringen zijn vanaf woensdag 12 oktober wekelijks te zien om 21.20 uur bij de EO op NPO 3 en op NPO Start.

Bron: EO/BM

Bericht delen