dinsdag 16 januari 2018

Blind Naar De Top bij RTL 5

De Kilimanjaro beklimmen is een enorme uitdaging. Zes jonge mensen, die blind of zeer slechtziend zijn, gaan onder leiding van Lieke van Lexmond en Dennis Weening dit avontuur aan in het programma Blind Naar De Top, dat vanaf woensdag 11 november om 21.30 uur te zien is bij RTL 5. 

Blind Naar De Top is een initiatief van Vereniging Bartiméus Sonneheerdt (VBS). De vereniging maakt zich sterk om met innovatieve projecten mensen die blind of slechtziend zijn zo volwaardig mogelijk mee te laten draaien in de maatschappij.

Naar aanleiding van hun 100-jarig bestaan dit jaar, willen zij in samenwerking met RTL 5, op een spectaculaire wijze laten zien dat een visuele beperking geen bezwaar hoeft te zijn om een flinke uitdaging aan te gaan en je dromen na te jagen.

Het programma Blind Naar De Top is het allereerste programma waarbij de Watson app, ook een initiatief van VBS, te gebruiken is. Deze app voorziet het programma van audiodescriptie, zodat het te volgen is voor de 350.000 blinde en slechtziende mensen in Nederland.

Audiodescriptie is een techniek waarbij een voice-over in de pauzes tussen de dialogen de visuele elementen uit het programma beschrijft, zoals de personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepaling en ontwikkelingen in de verhaallijn. Door deze extra uitleg kunnen mensen met een visuele beperking het televisieprogramma beter volgen.

Blind Naar De Top wordt geproduceerd door Skyhigh.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen