Blauw Bloed krijgt weer prominente plek op zaterdagavond
vrijdag 11 november 2022

Blauw Bloed krijgt weer prominente plek op zaterdagavond

EO-programma Blauw Bloed wordt weer in ere hersteld. Het royaltyprogramma krijgt bijna drie keer zoveel zendtijd als nu en wordt als vanouds uitgezonden op zaterdagavond op NPO 2. Anne-Mar Zwart, die afgelopen jaar al regelmatig te zien was in Blauw Bloed, wordt het vaste gezicht.

Daarmee volgt Anne-Mar Zwart haar collega Jeroen Snel op, die 17 jaar het programma presenteerde. Snel verdwijnt overigens niet van de buis. Hij zal samen met Lia van Bekhoven plaatsnemen in een groter team van deskundigen, dat nieuws en achtergronden rondom de koningshuizen in binnen- en buitenland deelt.

Blauw Bloed verdween vorig jaar bijna van televisie. Door verschuivingen in de NPO-programmering werd het programma fors ingekort naar een weekoverzicht van tien minuten. Ook werd het royaltyprogramma verplaatst naar NPO 1 en op een vroeger tijdstip uitgezonden op vrijdagavond.

De EO is blij dat Blauw Bloed terugkeert op de zaterdagavond op NPO 2. De uitzending zal vanaf januari 25 minuten duren. De startdatum is nog niet bekend. Presentator Anne-Mar Zwart: “We zijn heel blij dat Blauw Bloed weer op de vertrouwde plek terugkomt. In het afgelopen jaar hebben veel mensen het programma vanuit de studio gemist. Ik heb veel zin om Blauw Bloed op deze manier te gaan maken samen met het team en de inhoudelijke deskundigen, zoals Jeroen die zoveel kennis en ervaring meeneemt.”

Naast de uitzendingen is Blauw Bloed ook de grootste online community op het gebied van koningshuizen. Blauwbloed.tv is een plek waar de koningshuisliefhebber zijn hart op kan halen.

Bron: EO/BM
Foto: EO

Bericht delen