dinsdag 16 januari 2018

Birgit Schuurman in Verhalen met de Zandtovenaar

Het televisieprogramma Verhalen met de Zandtovenaar staat op 13 oktober stil bij het verhaal van Mozes. Zandtovenaar Gert van der Vijver tekent dit eeuwenoude verhaal uit de Bijbel. Birgit Schuurman en Christiaan Hof zingen popnummers die aansluiten bij dit verhaal.

De jonge altsaxofonist Joëll Wilson van het Prinses Christina-concours verzorgt een intermezzo.

Birgit Schuurman zingt in de uitzending onder meer het nummer Nu dat jij er bent van Trijntje Oosterhuis. Schuurman: “Ik ben zelf niet opgegroeid met de Bijbel. Voor mij is het een boek met bijzondere verhalen. Als zangeres en actrice vertel ik natuurlijk ook verhalen, dus om muzikaal het verhaal van Mozes te kunnen versterken vond ik heel bijzonder. Het nummer van Trijntje is echt perfect om de gevoelens van de moeder van Mozes mee over te brengen. Ik heb meegedaan om deze mooie verhalen op een bijzondere manier te vertellen.”

Het nieuwe programma Verhalen met de Zandtovenaar belicht zes verhalen uit de Bijbel, uit het Oude én het Nieuwe Testament. De tekst van de verhalen komt uit de ‘Bijbel in Gewone Taal’, een nieuwe vertaling van de Bijbel diein het najaar van 2014 verschijnt. De serie is tot stand gekomen door samenwerking van het Nederlands Bijbelgenootschap en omroep RKK. Zij willen een nieuwe generatie vertrouwd maken met de verhalen uit de Bijbel. Verhalen met de Zandtovenaar – het verhaal van Mozes, is 13 oktober te zien bij RKK op Zapp / Nederland 3.

Bron: RKK

Bericht delen