Bindinc. stelt Branco Scherer aan als Manager New Business
dinsdag 17 mei 2022

Bindinc. stelt Branco Scherer aan als Manager New Business

Bindinc., het mediabedrijf dat videocontent verbindt met kijkers, benoemt Branco Scherer (50) als Manager New Business. Branco heeft zijn sporen verdiend in de video-industrie, onder andere bij Viacom, Endemol en Ex Machina.

Hij treedt toe tot het MT van Bindinc. en wordt verantwoordelijk voor de new business, van innovatietrajecten tot het commercieel lanceren van nieuwe producten en diensten. Elke kijker, ongeacht het platform of device, moet door Bindinc. gegidst kunnen worden naar de best passende videocontent.

Aan de makerskant geldt de uitdaging dat producenten en zenders op zoek zijn naar de juiste doelgroep voor hun videocontent. Dat vraagt om het ontwikkelen van producten en diensten die sterk datagedreven zijn. Scherer zal de ingezette digitale transformatie van Bindinc. verder vormgeven. 

Directeur Gabrielle de Jong: “Branco Scherer heeft zijn sporen meer dan verdiend in de video-industrie. Met zijn kennis en netwerk, zijn ondernemerschap, innovatievermogen en zijn commerciële blik is hij de ideale kandidaat om Bindinc. naar de volgende fase te leiden in het waarmaken van onze ambitie: content verbinden met kijkers.”

Branco Scherer over zijn nieuwe rol: “Bindinc. heeft het eerste fundament voor een toekomstbestendige business gelegd. De organisatie heeft een sterke onafhankelijke positie, de capabilities op orde en het lef in huis om met nieuwe diensten en businessmodellen echt een bijdrage te leveren aan de video en kijkersperformance van de industrie. Zowel de ondernemende bedrijfscultuur, als de koers die het bedrijf kiest, sluiten naadloos aan op de wijze waarop ik tegen het vak aankijk. Ik hoop dan ook de komende jaren, met mijn opgedane ervaring in het internationale medialandschap, een mooie bijdrage te kunnen leveren.” 

Bron: Bindinc./BM

Bericht delen