Bijna 5.000 aanmeldingen voor nieuwe Big Brother
woensdag 12 augustus 2020

Bijna 5.000 aanmeldingen voor nieuwe Big Brother

Producent EndemolShine Nederland, die de nieuwe Big Brother-serie gaat maken, kan straks kiezen uit veel bewoners die de villa willen betreden. In ruim 2,5 week zijn al bijna 5.000 aanmeldingen binnengekomen, waaronder meer Belgen dan Nederlanders.

In juni werd bekend dat Big Brother in 2021 terugkeert op televisie. RTL 5, Videoland en SBS België brengen het programma na 15 jaar terug in Nederland en Vlaanderen.

Centraal staat het volgende uitgangspunt: wat gebeurt er als wildvreemde mensen, 100 dagen lang, niet anders kunnen dan zichzelf zijn, zonder filters en social media, en intussen 24/7 bekeken en beoordeeld worden door de kijker?

Peter van der Vorst, directeur Content RTL: “Big Brother is in de huidige tijdsgeest relevanter dan ooit. We kunnen inmiddels niet meer zonder onze mobieltjes en staan voortdurend in contact met de buitenwereld. Door social media is er nauwelijks meer een moment op de dag dat we elkaar niet bekijken en beoordelen.”

“We presenteren een versie van onszelf die zo optimaal mogelijk is. Wat gebeurt er als je dat allemaal weghaalt en mensen volledig op zichzelf en hun nieuwe huisgenoten zijn aangewezen? Als mensen naar binnen moeten kijken in plaats van naar buiten. Dat maakt deze nieuwe Big Brother tot een interessant experiment voor verschillende perspectieven en álle generaties.”

Opgeven voor Big Brother 2021 is hier nog mogelijk.

Bron: RTL Boulevard/BM

Bericht delen